Open Menu
محتويات
صفحه اصلي
اخبار مدرسه
آلبوم مدرسه
مقالات
صوت و فيلم
پيامها
پيام قرآني
پيام مذهبي
بيانات بزرگان
پيام مشاور
پيام بهداشتي
كودكانه ها
قصه و داستان
خنده بازار
بازي
آموزش
آموزش رايانه
درباره مدرسه
تماس با ما
كادر مدرسه
سايت كودك و نوجوان
مركز جهاني اطلاع رساني آل بيت شبكه كودك و نوجوان
سايت نسيم آموزش نوين روخواني قرآن كريم
سايت كودكانه
ليست لينك ها
وزارت آموزش و پرورش
آموزش و پرورش منطقه 5
سايت تبيان
سايت رشد
سايت آموزش مجازي پويا
جمعه 10 فروردين 1403
شيره بهتر است يا قند و عسل؟
تاريخ
:
1393/09/16
منبع
:
واحد فناوري
موضوع
:
پيام بهداشتي
شيره بهتر است يا قند و عسل؟
اين كه ميگويند قند شيره، طبيعي و رژيمي است تا چه حد صحت دارد؟ ارزش غذايي شيره بيشتر است يا عسل؟ شيره را جايگزين قند و شكر كنيم يا نكنيم؟ آيا مصرف انواع شيرهها براي مبتلايان به ديابت ضرر دارد؟
شيره
قند و شكر برخلاف قندهاي نشاستهاي از گروه قندهاي ساده است. يعني بلافاصله پس از مصرف، قند خون را بالا ميبرد و به همين دليل به افرادي كه در اثر تزريق بيش از حد انسولين يا كار و فعاليت زياد يا در اثر شوك، قند خونشان افت كرده آب قند ميدهند. چون اين قند به خصوص اگر شربت گلوكز باشد به سرعت و حتي از طريق دهان هم قابليت جذب داشته و به افزايش قند خون كمك ميكند؛ اما شيره خرما، انگور، توت و انجير چون در مقايسه با قند و شكر علاوه بر قندهاي ساده و زودجذب حاوي انواع بيشتري از قندهاي پيچيده و ديرجذب و قند ميوه هستند به تدريج قند خون را بالا ميبرند اما مصرف زياده از حد آن چاقكننده و كالريزاست و برخلاف باور عامه مردم كه معتقدند شيرهها چون طبيعياند رژيمي هستند، اين موضوع صحت ندارد و مصرف آن براي بيماران مبتلا به ديابت محدوديت يا منع مصرف دارد.
از سوي ديگر اگر بخواهيم بگوييم كه قند شيره طبيعي است، قند و شكر هم از نيشكر و چغندر قند به دست ميآيد و طبيعي است.
شيره خرما، انگور، توت و انجير چون در مقايسه با قند و شكر علاوه بر قندهاي ساده
و زودجذب حاوي انواع بيشتري از قندهاي پيچيده و ديرجذب و قند ميوه هستند به تدريج قند خون را بالا ميبرند اما مصرف زياده از حد آن چاقكننده و كالريزاست
در نتيجه اين ملاك سنجش خوبي براي اثبات اين باور نيست ولي چون شيره نسبت به قند و شكر اين مزيت را دارد كه كمتر مراحل تصفيه را گذرانده و تا حدودي حاوي فيبرهاي گياهي و مواد مغذي است، ميتوان آن را جايگزين قند و شكر مصرفي روزانه كرد.
اما چرا در پي مصرف زياد انواع شيرهها تهوع و دلزدگي احساس ميشود؟
در مراحل استحصال و تصفيه قند و شكر، مواد فيبري قند استخراج ميشود و آنچه كه ميماند واحدهاي قندي است و به همين دليل ما قادريم مقدار زيادي از آن را ميل كنيم بدون آنكه از مصرف چنين حجمي مطلع باشيم اما هر گاه بخواهيم خرما، شيره ميوهها، عسل يا ميوههاي شيرين تازه يا خشك را به مقدار زياد ميل كنيم، سيستم اطلاعدهنده آن ها كه همان مواد فيبري است جلوي اشتهاي كاذب ما را گرفته و گاهي احساس تهوع و دلزدگي از مواد شيرين در ما ايجاد خواهد شد.
انواع عسل
عسل بهتر از شيره
عسل مانند ديگر مواد قندي چاقكننده و انرژيزاست بخصوص آنكه اغلب عسلهاي موجود در بازار يا از نوع تغذيهاي هستند يعني زنبور علاوه بر شهد گلها و گياهان از شربت و شكري كه در مجاورت كندو قرار داده ميشود، عسل توليد ميكند كه حاوي شكر بالايي است يا احتمال دارد عسل از نوع تقلبي باشد يعني زنبور در تهيه آن هيچ دخالتي ندارد و اين محصول اغلب از تركيب گلوكز تجاري، شكر، اسيد سيتريك، اسانس و ديگر مواد افزودني به دست ميآيد و فوقالعاده براي بيماران ديابتي مضر است؛ اما اگر عسل طبيعي تكگل اصل گيرتان آمد اين محصول به دليل خواص درماني بالا ضمن اينكه در مقايسه با شيره ميوهها حرارتي نديده و خواص تغذيهاي زيادي دارد، ارجحيت مصرف داشته اما اين دليل قانعكنندهاي براي افراط در مصرف عسل نميشود.
0/5 امتياز (0)
نظرات
Ο
آدرس كانال مدرسه
Ο
ثبت نام كتابهاي درسي
Ο
شماره حساب مدرسه
Ο
اسامي اعضاي انجمن 1403-1402
Ο
اخلاص و خود سازي
Ο
حديث روز
Ο
شيوه نامه جابربن حيان
Ο
خود آموز ارزشيابي كيفي ـ توصيفي
Ο
تماس با پيمانكار سرويس
Ο
قرآن كامل
Ο
بازي و اعتماد به نفس
Ο
بخور و نخورهاي شب امتحان
Ο
آنفلوانزا
Ο
كتاب آموزش خود مراقبتي سفيران سلامت
Ο
زندگي سالم با قند كمتر
Ο
راهنمای خود مراقبتی خانواده
Ο
چرا سكوت براي مغز مفيد است؟
Ο
تغذیه و خواب کودکان دبستانی
Ο
مهارت های زندگی از نگاه سازمان جهانی بهداشت
Ο
کمک های اولیه روانی
Ο
بروشور بلوغ دختران
Ο
خوراکیهای مفید زنگ تفریح
Ο
آلودگي هوا
Ο
بيش فعالي چيست؟
Ο
اختلالات املايي و راهكارها
Ο
گلدسته هاي فراموش شده...
Ο
بهترين روش تربيت كودك، از ديد روانشناسان
Ο
شايد شما هم مقصر باشيد!
Ο
آب، بهترين نوشيدني براي كنترل چاقي كودكان
Ο
چه كار كنيد كه فرزندانتان فست فود نخورد؟
Ο
پديكلوزيس
Ο
صله رحم، حفظ روابط خويشاوندي و بهداشت روان
Ο
چرا دانش آموزان درس را فراموش مي كنند؟
Ο
ازدواج حضرت محمد(ص) با حضرت خديجه(س)
Ο
بهترين و بدترين رژيم غذايي در هواي آلوده
Ο
براي مقابله با اضطراب در كودكان چه بايد كرد؟
Ο
به جاي قصه گفتن با من حرف بزن
Ο
مثل مداد باش
Ο
اشتهاي شما چه رنگي است؟
محتويات
صفحه اصلي
اخبار مدرسه
آلبوم مدرسه
مقالات
صوت و فيلم
پيامها
پيام قرآني
پيام مذهبي
بيانات بزرگان
پيام مشاور
پيام بهداشتي
كودكانه ها
قصه و داستان
خنده بازار
بازي
آموزش
آموزش رايانه
درباره مدرسه
تماس با ما
كادر مدرسه
سايت كودك و نوجوان
مركز جهاني اطلاع رساني آل بيت شبكه كودك و نوجوان
سايت نسيم آموزش نوين روخواني قرآن كريم
سايت كودكانه
ليست لينك ها
وزارت آموزش و پرورش
آموزش و پرورش منطقه 5
سايت تبيان
سايت رشد
سايت آموزش مجازي پويا